Пожарникари и доброволци се борят с огнената стихия в Гюргич

За момента са спрели огъня, който може да заплашва селот

24.08.2024 | 20:19 Редактор: Деси Николова
В Гюргич продължават да се борят с огъня.
В Гюргич продължават да се борят с огъня.

Във видинското село Гюргич пламна отново огънят, който вчера достигна на метри от от къщите, но беше потушен късно снощи. Не са пострадали хора. Вече няма заплаха за сградите, но пламъците са обхванали борова гора край селото.

На място са 6 екипа на пожарната, водоноски и земеделска техника. За потушаването на огъня помагат и доброволци, каза кметът на община Ружинци Александър Александров.

"За момента са спрели огъня, който може да заплашва селото", каза Александров

В Гюргич продължават да се борят с огъня. В същото време боровата гора гори и огънят е много силен и голям. Там отиват две пожарни и в момента се опитват да пресекат едното място, където има по-малко дървета. Другите две пожарни са в другия край на селото, където има земеделски култури, но там са земеделците.

С дъски с трактори са потушили пожара, който в едната част на селото беше достигнал до къщите буквално. Табелката е изгоряла, което е показателно за силата на огъня, информира БНР.

Три водонски, пълни с вода са в изчакване, ако по някаква причина по водопровода спре водата, с която се потушава огънят, каза Александър Александров. 

Снимка: Facebook