Атанас Запрянов е готов да остане военен министър и обеща с 30% по-високи заплати

Имам пълно доверие в премиера Главчев, заяви министърът на отбраната

24.08.2024 | 13:34 Редактор: Тодор Петров

Военният министър Атанас Запрянов заяви, че е готов да остане на поста си. Той присъства на мащабно учение на български и американски военни на летище Пловдив.

Запрянов е готов с приоритетите си за втори мандат на поста като служебен министър. Той съобщи, че заплатите на военните ще бъдат увеличени с минимум 30%. При редовите служители увеличението ще е по-високо. Очаква се войниците да получават по 2300 лева, а военните с чин по 2700. 

"Част съм от екипа на г-н Главчев. Нека да оставим премиера да си свърши работата. Сегашният премиер познава всеки министър и секторните политики, свършеното и проблемите. Ще избере правилните хора. Имам пълно доверие в премиера", обясни Запрянов.

Министърът твърди, че военното министерство би се справило и с организиране на изборите за военните зад граница на 27 октомври, ако президентът ги насрочи за тази дата. 

На летище Пловдив се провежда и голямо учение с 200 американски и 150 български войници. Сред задачите на нашите военни да преминат обучение за спускане на товари, излитане на къси разстояния и излитане от необработени писти. Тренират се и скокове с парашути.

Въздушен поздрав отправиха самолет "Спартан" от българските Военновъздушни сили и два самолета С-130 на Военновъздушните сили на САЩ.