Влак в Пловдив аварира и се наложи пътниците да го бутат

За случая разказа блогърът Дани дел Нико

23.08.2024 | 15:26 Редактор: Искра Ангелова
Пантографът се заключил.
Пантографът се заключил.

Куриоз с БДЖ. Оказа се, че влакът от Пловдив до Димитровград аварирал и се наложило пътуващите мъже да вземат нещата в свои ръце и да бутат мотрисата. Това разказа блогърът Дани дел Нико в социалните мрежи.

"Да се бута влак?! Ей такова нещо едва ли някой е чувал или виждал! На мен също не ми се е случвало, а почти цял живот съм по влаковете. На излизане от Пловдив, на прелеза до Депото, машинистът съобщи: "Дотук бяхме! Пантографът се заключи", пише тя.

"В общия вагон бях седнала точно зад кабинката на машиниста и на шега подхвърлих: "Освен да бутаме влака". Явно неволно съм дала идея и след малко тя се осъществи. Машинистът помоли пътуващите мъже и на мига всички с ентусиазъм се отзоваха. За съжаление, не успях да документирам със снимков материал тази невероятна ситуация, но след минути, от мястото си видях как бавничко се движим назад. След около двадесетина метра мъжете се върнаха и за щастие се получи. Пантографът се включи и всички радостно се оживиха. Потеглихме", допълва Дани дел Нико.

"Довечера ще сме в новините, че пътниците са бутали мотрисата", пошегува се тя във Facebook.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR