fallback

Кой ще наследи Калин Стоянов, чиито дни като министър изглеждат преброени

Изобщо не ме интересува кой е вътрешен министър, отсече Бойко Борисов

23.08.2024 | 13:33 Автор: Тодор Петров

В понеделник номинираният за премиер Димитър Главчев трябва да предложи проектосъстав на служебно правителство. Вече се спрягат и различни имена за нов вътрешен министър, след като това на сегашния Калин Стоянов "провали" проектокабинета "Кожарева". 

Часовникът за 104-ото правителство на България вече тиктака. Препъникамъкът е вътрешният министър Калин Стоянов, който този път най-вероятно ще бъде сменен. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не се интересува от ротацията в силовото ведомство, а за него е важно който и да е на поста - да се справя с проблемите в сектора. 

"Изобщо не ме интересува кой е вътрешен министър. Дали е Горица, Кики, Мики, Гълъб - на стената в МС сигурно няма вече място за премиери. Използвам времето не да ходя да викам "Свалете Калин Стоянов". Не че е лош министър, не че е лош човек. Създаде около себе си напрежение, което е ненужно", обясни Борисов.

Едно от спряганите имена да застане начело на МВР е Иван Демерджиев. В ефира на Bulgaria ON AIR самият той каза, че не е търсен за разговори. Сред възможните имена да оглавят МВР също са настоящите заместник-министри на Стоянов - Стоян Темелакиев, Христо Стефанов или Тони Тодоров.  Неофициално се появи и бившият шеф на пожарната Николай Николов.

Очакванията на експерти са във вторник МВР да бъде с нов шеф. А дали ще остане или не Калин Стоянов в следващия служебен кабинет, ще разберем в понеделник. Димитър Главчев ще изчете пред президента министрите, които е избрал и ще очаква одобрението на държавния глава. 

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR  

fallback
Още от България
fallback