fallback

Калин Стоянов бе поздравен от френския вътрешен министър заради Олимпиадата

България изпрати изпрати 37 полицаи в Париж

23.08.2024 | 12:26 Автор: Вяра Димова

Вътрешният министър Калин Стоянов получи благодарствено писмо от министъра на вътрешните работи и отвъдморските територии на Франция Жералд Дарманен. Поводът е отличната работа на полицейските сили, които МВР изпрати в подкрепа на френските си колеги за обезпечаване на сигурността на XXXIII Олимпийски игри в Париж.

"Подкрепата, която ни оказвате във връзка с това изключително събитие представлява ценен принос за гарантиране сигурността на Игрите, за осигуряване на най-добрия прием за Вашите сънародници във Франция и не на последно място – за илюстриране качеството на сътрудничеството между нашите две страни в управлението на мащабни събития", се казва в писмото на френския вътрешен министър.

В него Дарманен подчертава важния принос на България за сигурността по време на Олимпийските и Параолимпийските игри 2024 г., която изпрати 37 служители.

Удовлетворение от съвместната работа засвидетелства и ръководителят на Междудепартаменталната служба на "Гранична полиция" в Перпинян. В писма до всеки от служителите на ГД "Гранична полиция", работили в Перпинян от 11 юли до 8 август, Шарлот Нуе отбелязва високия професионализъм, демонстриран от българските ѝ колеги по време на цялата мисия за сътрудничество.

"Вашите отдаденост и професионални качества позволиха бърза адаптация в рамките на различните групи, в които участвахте, подчертавайки по този начин вашето сериозно и стриктно отношения", пише полицейски комисар Нуе.

Снимки: МВР, Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback