Димитър Главчев: Запазихме европейския път на България

Изпълнихме добре задачата си да организираме честни, прозрачни и свободни избори, каза премиерът

23.08.2024 | 09:40 Редактор: Вяра Димова
Димитър Главчев е доволен от работата на правителството.
Димитър Главчев е доволен от работата на правителството.

Заявих това при президента Румен Радев, след като ми връчи мандат за съставяне на служебно правителство. Естествено, че винаги човек може да се справи и по-добре, но аз няма от какво да се срамувам за работата на правителството, на което все още съм служебен премиер. Никой не оспори, че изпълнихме добре задачата си да организираме честни, прозрачни и свободни избори. Това написа във Facebook служебният премиер Димитър Главчев.

"Едновременно с това запазихме от години определения път на България, свързан с Европа, който е начертан от много правителства назад, и аз обещах точно това - да организираме изборите както трябва, да запазим европейския път и да решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Това е най-важното за всяко едно управление, независимо дали то е служебно или редовно. Много горещ привърженик съм да има редовни правителства", подчерта служебният премиер.

По думите на Главчев спекулации за политически зависимости могат да се правят и те обикновено са свързани с предизборна агитация.

"През целия период си беше една предизборна агитация. Аз не видях друг тип работа в Народното събрание. Ние сме република с парламентарна форма на управление, така, че най-висшият орган е НС. Винаги съм изповядвал идеята и тезата, че институциите трябва да си взаимодействат и да работят заедно за подобряване живота на българските граждани. Аз ще се постарая всичко, което вършихме досега, да го вършим по-добре. Това е и естествен човешки стремеж - да правиш нещо по-добре, отколкото преди. Следя внимателно какво се случва в обществото, какви са обществените нагласи", подчерта служебният министър-председател.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)