fallback

ПП: Пропаганда в българското училище няма, внасяме проект за промяна на спорната "дефиниция"

"Ще противодействаме на черните списъци към българските учители", заявиха от партията

22.08.2024 | 19:40 Автор: Искра Ангелова

"Продължаваме промяната" още другата седмица внася проект за промяна на спорната "дефиниция" в закона за предучилищното и училищното образование. Това заявиха от партията в позиция, изпратена до медиите.

"Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на Министерство на образованието и науката. Приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се "борят" с несъществуващ проблем. Не просто, те насаждат огромен нов", поясняват от ПП.

"Днес преследваме 800 учители, утре може да са артисти"

"Убедени сме, че не е работа на държавата да влиза в домовете на хората и да контролира личния им живот и поведение. Не може и държавата да определя кое е традиционно, и кое не - повече от 50% от българите живеят в семейни съюзи без брак, и отглеждат спокойно децата си. Те ли ще са следващите в списъци за хора, които имат "нетрадиционно съжителство"?", попитаха те.

"Днес преследваме 800 учители, утре може да са артисти заради ролите им, или журналисти заради това, че изразяват мнение, хора с небългарски имена или други религии. Единствените държави, в които моралът се прокарва чрез закон, са ислямските шериати с екстремистки Ислям. Едва ли има смисъл да се правим, че не разбираме за какво става дума. Законопроектът за наказания срещу учителите, този за чуждестранните агенти и списъците днес ясно показват посоката. Системни усилия за още едно остро разделение на българското общество заради измислени заплахи. Скривайки по този начин много по-големи и реални проблеми, по които би трябвало да работим заедно от всички партии. За децата и младежите - борбата с разпространението на наркотиците, агресията и тормоза в училище", пишат още от партията.

"Още другата седмица ще внесем поправка в закона да отменим "нетрадиционата" дефиниция, която реално започна този опасен процес към фашизма в България.  С действия в парламента, не само с постове, ще противодействаме на черните списъци към българските учители", категорични са от "Продължаваме промяната".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback