fallback

Слънчево начало на деня и повече облаци в следобедните часове

Уикендът ще бъде дъждовен

23.08.2024 | 06:00 Автор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 17 до 23 градуса, в западните полета до 16, а по морето до 23 градуса. Преди обед времето ще бъде слънчево, следобед ще има увеличение на облачността, ще има и превалявания в планините от югозападните части от страната. По-съществени по количество ще бъдат валежите в Пирин и в Родопите. По Черноморието ще има разкъсана облачност, без валежи. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от север.

Максималните температури в страната ще бъдат от 31 до 36 градуса, по Черноморието - от 29 до 33 градуса, съобщи синоптикът синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 31 до 34 градуса. Вятърът ще бъде слаб от североизток, по северното крайбрежие със скорост до 20  км/ч, а по южното - до 25 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 27 градуса по северното крайбрежие и до 28 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,2 метра, по южното Черноморие - по-силно, с височина на вълните около 2 метра.  

Над планините ще бъде облачно с валежи от западните райони, повече над Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде слаб до умерен от североизток, със скорост до 22 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина ще бъдат около 10 градуса, а на 1500 метра - около 18 градуса.

В събота ще превалява в Северна България и по Черноморието. В неделя ще вали в източните и в югозападните райони. Ще се задържи топло за сезона с дневни температури от 32 до 37 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback