"Възраждане" нащрек за "нов" Калин Стоянов в проектосъстава на кабинета "Главчев"

Големият въпрос е дали в него ще присъства осветеният като собственост на Пеевски Калин Стоянов, каза Костадин Костадинов

22.08.2024 | 15:45 Редактор: Вяра Димова

Заваляха политически реакции, след като президентът Румен Радев връчи папката за съставяне на служебен кабинет отново на Димитър Главчев. От БСП коментираха, че Главчев не трябва да е служебен премиер, от "Възраждане" са нащрек за "нов" Калин Стоянов в проектосъстава.

"Големият въпрос е дали в този кабинет ще присъства вече осветеният отвсякъде и във всеки един смисъл като собственост на Пеевски сегашен министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Това е първият въпрос, на който нямаме отговор, тъй като самият Главчев заяви, че се гордее с работата на неговото правителство. А неговото правителство включва човек, който беше осветен публично като човек на Пеевски. Не като човек на държавата, не като човек на българския народ, а като човек на Пеевски – защитаващ неговите лични интереси", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

От БСП съобщиха още, че ще внесат промени в Конституцията, за да се върнат първоначалните разпоредби за избор на служебен кабинет. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)