"Ел Би Булгарикум" няма да затваря базата на компанията във Видин

"Никога не е съществувала подобна идея", казаха от дружеството

22.08.2024 | 13:00 Редактор: Беатрис Младжова
Заплатите на служителите във Видин са вдигнати с 10%.
Заплатите на служителите във Видин са вдигнати с 10%.

Компанията "Ел Би Булгарикум" излезе с позиция относно твърдения за една от производствените бази.

Ето го и пълния текст на изявлението:

Ръководството на държавната млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" ЕАД държи да изясни излезлите спекулативни твърдения и от името на дружеството заявява, че:

Категорично не се предвижда затваряне на производствената база на компанията в гр. Видин! Никога не е съществувала подобна идея! Не се предвижда изграждане на нова производствена база на компанията!

Бизнес планът на "Ел Би Булгарикум" не е променян и предприятието продължава да работи по него! Вече са предприети действия, касаещи единствено и само ремонт и модернизация на производствената база в гр. Видин, където не са извършвани ремонтни дейности и подмяна на производственото оборудване от години!

Заплатите на работещите в производствената база в гр. Видин и в Центъра за научноизследователска и развойна дейност бяха вдигнати с 10% със задна дата от 1 май 2024 година. През септември предстоят разговори за ново повишение на възнагражденията с до 20%".

Припомняме, че  преди седмица министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов подчерта в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос, че се работи приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на "Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин.

Министърът на икономиката бе категоричен, че още през тази есен започват и поетапни ремонти дейности, както и плавна подмяна на нова производствена техника в база Видин.

Снимка: БГНЕС