fallback

Завод за соларни панели ще осигури над 800 работни места близо до Стара Загора

Приоритетни са инвестиционните проекти

21.08.2024 | 14:18 Автор: Искра Ангелова

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в село Еленино, община Стара Загора. С решението се създава и междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнението на инвестицията.

Проектът на "Смарт Солар Технолоджис" АД предвижда изграждане на нов завод за производство на соларни панели и клетки. Размерът на инвестицията, като дълготрайни материални и нематериални активи, възлиза на 240 000 000 лв.

Предвижда се да бъдат разкрити 812 нови работни места. Произведената в предприятието продукция ще бъде предназначена основно за износ на европейските пазари - в Германия, Холандия, Италия и Австрия.

Инвестицията ще допринесе за развитие на община Стара Загора чрез генериране на устойчива заетост, повишаване на местната икономическа активност и подобряване на благосъстоянието на населението.

Приоритетни са инвестиционните проекти, които са особено значими за икономическото развитие на Република България или за регионите на страната съгласно Закона за насърчаване на инвестициите. Политиката за насърчаване на инвестициите се осъществява от Министерството на иновациите и растежа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback