fallback

Димитър Радев: Не въвличайте БНБ в политическия процес

Той говори пред журналисти след срещата с президента Румен Радев

21.08.2024 | 12:37 Автор: Искра Ангелова

БНБ не трябва да бъде въвличана в политическия процес. Това каза пред журналисти управителят на Българската народна банка Димитър Радев след среща с президента Румен Радев.

"Не трябва да се подценява това, че Централната банка и банковият сектор са едни от малкото в страната, които работят добре и устойчиво", коментира още той. По думите му политиците не трябва да правят опити да тестват тази устойчивост.

На въпрос за това, че подуправителят на БНБ Петър Чобанов е изразил готовност да бъде служебен премиер, Димитър Радев каза, че това е избор на всеки един от т.нар." домова книга".

"Така че ще видим какво ще стане. Нека да видим как ще се развие процесът, знам, че президентът ще има разговори с всички, след което ще обяви своето решение", отбеляза също той, цитиран от БТА.

По-рано днес на "Дондуков" 2 на разговори беше и сегашният служебен премиер Димитър Главчев.

Днес държавният глава ще проведе срещи и разговори с определените от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Това се случва, след като в понеделник президентът заяви, че няма да подпише указа за служебното правителство, предложено от Горица Грънчаров-Кожарева. Причината бе, че в проектосъстава на предложения от нея служебен кабинет присъстваше сегашният служебен министър Калин Стоянов.

fallback
Още от България
fallback