Димитър Главчев: Бих останал служебен премиер в този политически хаос

"В спешен порядък трябва да се реши проблемът с безводието", каза служебният премиер

21.08.2024 | 11:25 Редактор: Искра Ангелова

В интересни времена живеем. Че е последно заседание, че политическият хаос няма накъде да отиде повече, именно заради това оттеглих кандидатурата си преди седмица. Но се оказа, че напрежението ескалира. Нашето правителство се стреми да убеди българските граждани, че изпълнителната власт си е на мястото и функционира. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на заседанието на Министерския съвет.

По думите му има проблеми, които са трупани с години.

"Един от тези промени е проблемът с безводието. Трябва в спешен порядък да предприемем нещо. За целта ще предложа група, която ще предложи бързи решения. Явно, че нямаме време да чертаем планове. Имаме още няколко дни, но е хубаво още днес да се види какво може да се направи, защото хората чакат да живеят нормално", допълни Главчев.

По-рано тази сутрин той се срещна с президента Румен Радев, след което обяви: "Ако се спре на варианта аз да бъда служебен премиер, нямам никакви пречки".

Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев отговори, че все още не му е връчен мандат за съставяне на служебен кабинет и въпросът не е коментиран с президента Радев.


1
1 rate up comment rate down comment 0
m_ow3n
преди 1 час
Би останал, но никой не те иска, защото си свръх некадърен, а егото ти е огромно! Комплексар! Веднага подавай оставка от Външно,а от Сметната палата следва да те извхърлят от Народното събрание. Сигнализирай за неуместен коментар