Мъж загина в пожар в плевенското село Бреница

По първоначална информация огънят е възникнал вследствие на късо съединение

21.08.2024 | 10:04 Редактор: Деси Николова
Небрежност при боравене с открит огън е причина за множество произшествия в региона.
Небрежност при боравене с открит огън е причина за множество произшествия в региона.

Днес в 02:33 часа е постъпил сигнал за пожар в селскостопанска постройка в частен имот в село Бреница. Незабавно към адреса са насочени екипи от огнеборци при районната служба и полицията в Кнежа, съобщиха от ОДМВР-Плевен.

След приключване на гасенето, в двора до постройка е намерено безжизненото и обгоряло тяло на обитателя на имота – 81-годишен. Трупът е приведен за аутопсия. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед.

По първоначална информация пожарът е възникнал вследствие на късо съединение. Образувано е досъдебно производство.

През изминалото денонощие в региона са погасени пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност в землищата на град Плевен, в град Искър на улица "Георги Бенковски", край селата Божурица, Брегаре и Ясен. Небрежност при боравене с открит огън е причина за произшествията. 

Бързата намеса на огнеборците от районните служби не е допуснала разпространението на пожарите и нанасянето на материални щети. От РДПБЗН – Плевен отново напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън на открито. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR