fallback

Джевдет Чакъров: Подкрепяме и подпомагаме президентската институция

Съпредседателят на ДПС заяви, че на заседанието конкретни решения не са взимани

20.08.2024 | 18:42 Автор: Искра Ангелова

Близо три часа продължи заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС, свикано от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в лятната му резиденция в Росенец. След края съпредседателят на партията Джевдет Чакъров заяви, че на заседанието е обсъдена актуалната политическа обстановка в страната и задълбочаващата се политическата криза.

Чакъров не пожела да коментира колко от членовете на Централното оперативно бюро на ДПС, което се състои от 24 души, са присъствали на заседанието. Само уточни - част от тях са се включили онлайн.

ДПС подкрепя управление без зависимости

По думите му конкретни решения не са взимани, така че въпросът дали е имало кворум и дали са легитимни решенията не стои на дневен ред.

"Подкрепяме и подпомагаме президентската институция като символ на легитимната държавност в страната за излизане от тази криза с оглед на това да бъде допълнена домовата книга така, че да има възможност да се избере служебен кабинет, който да е равно отдалечен от всички. Управление без зависимости, това е много важно другите политически субекти какви позиции биха имали", заяви Чакъров

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback