Делян Пеевски кани Калин Стоянов в ДПС, ако го свалят от шефския пост в МВР

Без напредък след разговорите между партиите

20.08.2024 | 13:41 Редактор: Тодор Петров

В парламента днес бе направен пореден опит за разговори между партиите. От "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) поканиха всички, без ДПС на Пеевски, за да се "поправи" и разшири т.нар. "домова книга", от която може да бъде посочен служебен премиер от президента Румен Радев.

Шефовете на парламентарните групи се събраха на председателски съвет, но така и не стигнаха до решение. Прехвърчаха искри между Делян Пеевски и Кирил Петков, а главно действащо лице е било името на Калин Стоянов.

След това започна срещата на ПП-ДБ с останалите партии, без ДПС на Пеевски, но и там не се е стигнало до решение.

"Кирил Петков е довел Калин Стоянов и е лежал в една кола с него и Петър Петров. Киро е бил по средата. Какво са правили - ще ги питате тях. Ако Калин Стоянов бъде уволнен заради лъжи и безсмислици на бандата на кешовете, лично аз ще поканя да бъде водач на моя листа на моята партия", заяви Пеевски.

Все още не е ясно как ще бъде "домовата книга", от която президентът ще има право да избере председател. Трябва да изберат нов омбудсман, негови заместници, както и нови заместници на Сметната палата.