fallback

Бойко Борисов: Румен Радев и Димитър Главчев да отстранят министър Калин Стоянов

Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, настоя лидерът на ГЕРБ

20.08.2024 | 10:45 Автор: Тодор Петров

"От това, което видях вчера. От това, което от месец наблюдавате. Зовяхме за толерантна кампания, в която всяка партия да даде на избирателите платформи. И това, което изберем, да има легитимност. Вчера видях недопустими действия. Вътрешен миниsтър с вдигнат юмрук пред президентството. Не е допустимо. Аз съм защитавал г-н Стоянов. С г-н Петков търсехме професионално лице в МВР, съгласих се на г-н Стоянов. Отстъпи да е министър от ПП-ДБ и да е дълго време министър. Не знам защо той направи това. При това му действие категорично от ГЕРБ настояваме да бъде освободен. Това не може да бъде отдалечен вътрешен министър, правещ и наблюдаващ избори", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

"ПП-тата бяха против него, защото изтече един запис, от който стана ясно как са правили ала-бала и как трябва да се проведат изборите. Г-жа Кожарева постъпи много прибързано. Тя трябваше да подаде друго име. Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той. На ГЕРБ вътрешен министър не му пречи. Бяхме репресирани и арестувани от ПП-ДБ. Не сме забравили, но преглътнахме в името на държавата. В никакъв случай не бихме се съгласили повече на такива фигури", каза още бившият премиер.

Всичко е много разделено по линията дали е нарушена Конституцията от решението на Радев, отбеляза Борисов.

"Призовавам и умолявам президента Радев и Главчев като служебен премиер да намерят формула да отстранят Калин Стоянов и да изберат приемлива за всички фигура. По най-бързия начин да отидем на избори", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

"В момента наши колеги опитват да разиграват трикове, ние няма да участваме в подобно нещо. Лишено е от политическа логика. Лишава политическите партии от смисъл да съществуват. Предлагат да се съберем и да изберем омбудсман. Ако отидем в Сметната палата, там фигурите също са отдалечени от партиите. Дава се предложение да залъжем хората, че правим омбудсман или шеф на Сметната палата. Мнозинството го прави премиер. Това е върхът на безпринципното", посочи Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback