11-годишно момиче е с опасност за живота след катастрофата на пътя Разград-Шумен

При произшествието са пострадали румънски граждани

20.08.2024 | 09:45 Редактор: Деси Николова
Всички пострадали са настанени в разградската болница.
Всички пострадали са настанени в разградската болница.

11-годишно момиче е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен, в близост до разклона за село Веселина, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград, Илияна Георгиева.

Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен малко след 14:00 часа. Товарен автомобил, управляван от 54-годишен мъж от Шумен, се движил от село Веселина към Шумен. При навлизането на главния път е отнел предимството на движещия се от Варна в посока Русе лек автомобил, шофиран от 43-годишен мъж от Букурещ. Колата се ударила в предната лява част на камиона.

При сблъсъка са пострадали возещите се в лекия автомобил румънски граждани. Водачът е настанен в Хирургичното отделение на разградската болница с фрактура на десен крак. Возещата се на предната седалка 28-годишна жена е настанена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) с фрактура на дясно бедро и временна опасност за живота. Две от возещите се на задната седалка деца, на девет и на седем години, са оставени под наблюдение в Хирургичното отделение на болницата. Най-тежко пострадало е 11-годишното момиче. То е настанено в ОАИЛ с опасност за живота, посочи Георгиева. 

Пробите на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая се води досъдебно производство, допълни говорителят на ОДМВР - Разград, предаде БТА.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR