Слънчева сутрин и облачни и дъждовни следобедни часове

Максималните температури в страната ще са от 26 до 32 градуса

20.08.2024 | 06:05 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от 18 до 22 градуса, по морето до 20-22 градуса. Преди обяд ще бъде слънчево. Бързо увеличение на облачността ще има от запад на изток. Следобед се очаква развитие на купести облаци над Западна България, с превалявания и прегърмявания с краткотрайни валежи на места.

Максималните температури в страната ще са от 26 до 32 градуса, по Черноморието от 28 до 32 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието следобед ще се заоблачи, но без валежи. Морската вода ще бъде с температура от 27 градуса по северното крайбрежие и до 28 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по Южното Черноморие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра. 

Силни гръмотевични бури се очакват по островите от Централното Средиземноморие и в Западните и Централни Балкани. По-интензивни валежи и силни ветрове - по Атлантическото крайбрежие, Адриатическото крайбрежие и около Алпите. 

У нас в сряда от запад на изток ще премине нова облачна вълна с превалявания в Рила и в Пирин, като облаците ще достигнат и до Черноморието. Очаквани максимални температури от 30 до 35 градуса. 

В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност и следобедни валежи в планинските райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR