fallback

Прокуратурата проверява данните от сигнала на Горица Грънчарова-Кожарева за натиск

Министър Калин Стоянов се превърна в ябълка на раздора

19.08.2024 | 18:55 Автор: Толя Стоянова

Пред президентството днес се събраха полицаи в подкрепа на министър Калин Стоянов. Самият той и Горица Грънчарова-Кожарева също присъстваха на демонстрацията, а по-късно Кожарева отиде в Съдебната палата, за да подаде сигнал до главния прокурор за политически натиск.

От прокуратурата излязоха със съобщение, че Грънчарова-Кожарева е подала сигнал за оказван ѝ натиск в хода на процедурата по сформиране на проект на служебно правителство.

Сигналът съдържа данни, свързани с избора на служебни министри, които Горица Грънчарова-Кожарева е осъществила в периода от 9 до 19 август 2024 г. С оглед на изложените твърдения и изискванията на НПК предстои компетентната Софийската градска прокуратура (СГП) да извърши проверка.

"Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ, чрез президента, ще направят всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър", заяви Стоянов.

Кожарева посочи, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

"Срещнах се с Калин Стоянов, срещнах се с всички директори на областни дирекции. Аз от 20 години съм в Сметната палата, аз съм експерт одитор, както съм постъпвала в работата си, така постъпвам и сега. През периода, в който аз се срещнах с всички, имаше определен натиск кой да бъде и кой да не бъде", обясни Кожарева и подаде сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов.

Срещата на Кожарева и Сарафов продължи над три часа.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от България
fallback