fallback

Кирил Петков: Пеевски проби Кожарева, Калин Стоянов е пример за превзетата държава

Слави Трифонов пък разкритикува направените в миналото НС промени в Конституцията

19.08.2024 | 15:36 Автор: Толя Стоянова

Последваха политически реакции след решението на президента Румен Радев да не подписва указ за проектокабинета на Горица Кожарева.

"Пеевски проби Кожарева. Калин Стоянов се превърна в пример за превзетата държава", написа съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в профила си във Facebook.

"Радев действа правилно, не избяга от отговорност и използва правомощията си по Конституция. За назначението на министър-председател е необходимо поне двама души да се съгласят, което на практика въведе реално разделение на властите по новата Конституция", твърди Петков.

По думите му отговорността през следващите дни е в Народното събрание.

"Сега ние в парламента трябва да използваме нашите правомощия и да попълним "домовата" книга с наистина независими и качествени хора с обществено доверие, като например в Сметната палата, където процедурата може да се придвижи най-бързо. Дългосрочната победа може да дойде само на следващите избори, когато хората със своя глас ще имат възможност да си върнат държавата обратно, където има справедливост и свобода, а не както днес се показа - зависимости", добави Петков.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пък разкритикува направените в миналото Народно събрание промени в Конституцията, които по думите му са довели нещата до конституционна криза.

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров пък приема направения от президента отказ за кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов, защото това създава голямо напрежение в предизборната ситуация.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback