fallback

Калин Стоянов: Няма да отстъпя, прави се опит за овладяване на МВР

Признателен съм на колегите, че се противопоставят на безпрецедентната намеса на президентската институция, заяви министърът

19.08.2024 | 14:34 Автор: Толя Стоянова

Номинираната за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещнаха с полицаи, събрали се в обедната си почивка пред "Дондуков" 2 в израз на подкрепа.

"Няма да отстъпя в момент, когато се прави опит за овладяване на системата. Признателен съм на колегите, че се противопоставят на безпрецедентната намеса на президентската институция в дейността на изпълнителната власт. Благодаря и на номинираната за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева за гласуваното доверие", каза вътрешният министър.

По думите му е задвижен сценарият да се правят избори с "наше МВР" през "ала-бала с президента". Министър Стоянов коментира още, че изборните резултати на политическите сили не зависят от МВР, а от убедителността на политическите лидери, посланията им и приоритетите, по които обещават да работят.

Пред медиите Горица Грънчарова-Кожарева съобщи, че в днешния ден ще представи пред и.ф. главен прокурор на Република България факти за оказания ѝ политически натиск кои имена да включи в бъдещия служебен кабинет.

Снимка: МВР

fallback
Още от България
fallback