Акция срещу шумните автомобили ще доведе до спирането им от движение

В Пазарджик дебнат и за нерегламентирани гонки и дрифтове

19.08.2024 | 13:55 Редактор: Беатрис Младжова

Полицейска акция за "лов" на шумни автомобили се провежда в Пазарджик. Органите на реда разполагат с мобилен шумов анализатор, с помощта на който се извършват инспекциите. При констатиране на нарушение автомобилът се спира от движение, а собственикът на шумното превозно средство получава акт на стойност 200 лева.

"То е Ад. Алуминиева дограма и пак е шум адски. Особено тези, които са без гърнета – мотори, коли. Ако не е затворено всичко, няма спане. То е гърмене, трещене, мотори. Особено моторите като минат е Ад", каза Петър Влайков.

Заради множеството сигнали на граждани с нощни акции екипи на "Пътна полиция" търсят шумните превозни средства с мобилен анализатор, който отчита децибелите на возилата. Само през изминалата нощ са установени 6 нарушения, а на водачите са съставени актове. 

"Мерките, които се предприемат по закон, са спиране от движение на автомобила поради техническа неизправност. Паралелно с това се налага административна санкция в размер на 200 лева", заяви старши инспекторът от "Пътна полиция" Пазарджик Симеон Съловски.

Освен за шумни автомобили, в Пазарджик дебнат и за нерегламентирани гонки и дрифтове. 

"Така нареченият линеен контрол. Той се осъществява с необозначени служебни автомобили, които да имат по-добра възможност за наблюдение на водачите, които реално извършват въпросните нарушения и да ги прихващат по време на движение", заяви Мирослав Стоянов от ОДМВР-Пазарджик.

Акция "Шум" в Пазарджик ще продължи до края на месец август.

Вижте повече в репортажа.