fallback

Изтича срокът, в който Горица Грънчарова трябва да върне мандата на Румен Радев

Очаква се изборите да са на 20 октомври

18.08.2024 | 19:01 Автор: Толя Стоянова

Последни часове, в които номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева трябва да завърши предложението си за състав на служебен кабинет. Утре изтича срокът, в който тя трябва да върне мандата на президента Румен Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква Грънчарова да предложи структура и състав на служебен кабинет. Йотова коментира, че поне до момента Грънчарова не е дала сигнал, че ще се откаже от връчения от президента мандат за съставяне на правителство. Вицепрезидентът коментира темата по време на посещението си в историческата местност Петрова нива, където вчера бе отбелязана 121-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. В словото си тя изтъкна посланието на героите от въстанието.

"Когато е единен, българският народ може да се пребори с всяка трудност", подчерта Йотова.

Последните дни на Грънчарова преминаха в срещи в търсене на кадри за кабинета. На постовете си остават трима от сегашните министри - министърът на финансите Людмила Петкова, министърът на земеделието Георги Тахов и министърът на икономиката Петко Николов. Като най-труден се очертава изборът на министър на вътрешните работи, тъй като по време на срещите се заговори за оказване на политически натиск.

Припомняме, че преди 10 дни Радев връчи мандата на Грънчарова, като ѝ даде краен срок за неговото изпълнение до 19 август. Очаква се изборите да са на 20 октомври.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback