fallback

Дъждовно и горещо начало на седмицата с температури до 38 градуса

Над Черноморието преди обед ще бъде слънчево

19.08.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

Минималните температури в страната ще са от 19 до 24 градуса, а по Черноморието до 23-24 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има купести облаци над Западна България с превалявания и гръмотевици, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Валежите и гръмотевичните бури в Югозападна България ще продължават и през нощта срещу вторник. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от изток. Максималните температури в страната ще са от 29 до 36 градуса, в югозападните райони до 38 градуса.

Над Черноморието преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще има разкъсани облаци, но без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 32 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. По северното крайбрежие със скорост до 20 км/ч, по южното Черноморие - до 25 км/ч. Морската вода е с температура от 27-28 градуса по северното крайбрежие, а по южното - 28-29 градуса.

Над планините преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще бъде облачно с валежи в западните райони - повече над Пирин и Рила. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде до умерен от североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури за деня ще бъдат около 14 градуса, а на 1500 метра височина - около 23 градуса.

Вторник с очакваните валежи от запад ще се понижат и температурите. Максималните температури ще бъдат от 29 до 35 градуса. Има условия за градушки в Западна България. В сряда от запад на изток ще премине нова облачна вълна с превалявания в Рила и в Пирин. Облаците ще стигнат и до Черноморието. В четвъртък и в петък ще има разкъсана облачност и следобедни валежи в планинските райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels

fallback
Още от България
fallback