Сега се пренасяме в столичния район "Оборище", където всяка неделя през лятото се провежда фермерски пазар. На него малки български производители и занаятчии показват своята домашна продукция. Пазарът се намира близо до Паметника на Васил Левски.
"Започваме да възпитаваме хората, че качеството си струва, не можем да ядем хем качествена храна, хем да е евтина. Нашият хляб е ръчен, използват се стари и дребни сортове. Хлябът се пече на ниска температура", каза търговецът на хляб Мартин Очиликов.
"Ценител съм на храната, когато знам какъв е произходът ѝ", коментира Александър Георгиев.
Снимка: БГНЕС
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове:
преди 3 месеца
преди 3 месеца