fallback

Изпращаме седмицата с жълт код за опасни горещини, но на места ще вали

Максималните температури ще са между 31° и 36°

18.08.2024 | 07:46 Автор: Искра Ангелова

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна купесто-дъждовна облачност ще има в района на Централния Предбалкан, където ще превали и прегърми. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 33°. Това съобщава НИМХ.

Обявен е жълт код за опасни горещини в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Силистра, Стара Загора, Пловдив и Благоевград.

В планините ще преобладава слънчево време, преди обяд над Централна Стара планина с купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. В следобедните часове над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback