fallback

"Искаме вода": Жители на четири свищовски села блокираха главния път Плевен - Русе

Обявен е режим, който не се спазва

17.08.2024 | 14:17 Автор: Толя Стоянова

Жители на четири свищовски села излязоха на протест днес и блокираха главния път Плевен - Русе. Недоволството е заради безводието в селата и липсата на ангажираност от институциите.

Точно в 10:00 часа десетки жители на селата Хаджи Димитрово, Горна Студена, Козловец и Морава излязоха на протест и блокираха главния път Плевен - Русе. Жителите на Хаджи Димитрово казват, че проблемът е от 30 години, но в последните семдици от чешмите не тече почти никаква вода.

"Блокираме пътя, защото имаме безводие в село Хаджи Димитрово. Има възрастни хора, до които не достига вода. Не може да се достави до тяхната точка", каза Тихомир Димитров.

Точно в 12:00 недоволните отново блокираха пътя. Жителите на Горна Студена, Козловец и Морава блокираха пътя в района на Горна Студена и настояха за подмяна на довеждащия водопровод към селата.

"Водоизточниците намаляха много, имаме проблем с довеждащия водопровод, където има големи загуби", добави кметът на Козловец Борис Велев.

В селата е обявен е режим, който не се спазва, защото до повечето чешми вода почти не достига. Хората са категорични, че ще протестират докато исканията им не бъдат чути.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback