Посрещаме гореща събота, на места ще има гръмотевични бури

Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°

17.08.2024 | 07:15 Редактор: Толя Стоянова
В планините ще се развива купеста облачност.
В планините ще се развива купеста облачност.

Преди обед ще е предимно слънчево. Следобeд отново над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските райони и в Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици.

В Източна България през целия ден ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб, а в източните райони - умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 34°, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В планините преди обед ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и купесто-дъждовна. До вечерта на места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът в ниските планински части ще бъде слаб от изток-североизток, а по високите била и върхове - слаб и умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат около 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Снимка: Pexels