fallback

Шофьор блъсна и уби благороден елен край Ловеч

Директорът на Горското стопанство призова водачите на автомобили да шофират с повишено внимание

16.08.2024 | 15:35 Автор: Искра Ангелова

Благороден елен бе блъснат и издъхна на място след бруталния удар. За поредния инцидент с фатален за животното край съобщиха от Горското стопанство в Ловеч. Това е четвъртият случай на убито по пътищата животно в района само за месеца.

"В петъчния ден рано сутринта е блъснат зрял мъжки благороден на главен път София-Варна. Трупът е открит край с. Малиново, община Ловеч", заявиха от горското. На този етап извършителят остава неизвестен на властите.

"За съжаление, животното е издъхнало на място. Получен е сигнал на тел. 112. След обаждането директорът и служители на ДГС Ловеч заминават на инспекция. Тялото на елена е огледано за следи от бракониерски лов, но не са открити рани от куршуми. След това еленът е предаден на ловци от Ловно-рибарско сдружение "Ловеч", които стопанисват дивеча в района. Това е четвърти пореден случай в последния месец на ПТП с фатален край за животните. Жителите в района са категорични, че високата скорост и неспазването на правилата за движение са причина дивечът да не оцелее след катастрофа", коментират от ведомството.

Директорът на Горското стопанство в Ловеч инж. Младен Миков призова водачите на автомобили да шофират с повишено внимание и съобразена скорост в гористите местности. Не само елени, много други животински видове също пресичат пътното платно.

"Смъртта на благороден елен с идеални трофейни заложби е голяма загуба за природата! Гордеем се, че територията на нашето стопанство е обитавана от такива представители на животнския свят. Трябва да ги пазим, а не да ги убиваме", зоват горските служители.

Снимка: Facebook

fallback
Още от България
fallback