fallback

В навечерието на лятната си ваканция депутатите се скараха като за последно

"Възраждане" видя вина и в ПП-ДБ, и в ГЕРБ

16.08.2024 | 13:58 Автор: Елеонора Танева

Последен работен ден на 50-ия парламент преди лятната ваканция на депутатите. Като за "довиждане" народните избраници успяха да се скарат.

"Положението е "много искахме да направим нещо, но нямахме желание". Обръщам се към колегата Георгиев, председател на Антикорупционната комисия в НС. Корупцията не се бори с бездействие, нито когато създаваме пречки за работата на комисиите в това НС", заяви депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова. 

Спор за това кой провали работата на 50-ото НС

"Една въпиеща наглост, която се разрази от тази трибуна. След като вчера заседанието на НС беше провалено умишлено, 6 точки отпаднаха, за да може някой да си задоволи перверзното его, за да чуе неща, които са излизали в публичното пространство. Едни филмари да си направят шоуто, и то неуспешно, пред медиите, провалиха сесията на парламента", коментира Георг Георгиев от ГЕРБ.

"Както винаги досега, когато се кажат истини излизат и започват с лични атаки. Това е причината това НС да е с толкова ниско доверие и така ще продължава", заяви депутатът от ПП-ДБ Николай Денков.

А от "Възраждане" видяха вина и в двете партии.

"Сега на цялата си наглост коментират защо от ГЕРБ го направили - каквото сте посяли, това ще жънете. Вие ги направихте да са това ГЕРБ и ДПС", заяви Цончо Ганев от "Възраждане".

ДПС срещу ДПС

А ДПС отново дойдоха нападки към президента. 

"Това лице е Александър Нейчев. Това е човекът, който всеки ден е в парламента от името на мистър кеш Радев. С пряк телефон оказва натиск над кандидат-премиера. Проверете този кандидат-премиер има ли собствена воля или се управлява от Радев", каза Делян Пеевски. 

Отцепниците от ДПС пък поискаха прокуратурата да разследва Делян Пеевски заради фалита на КТБ. 

"Допустимо ли е заеми за 500 млн. лева да не бъдат разследвани, особено когато става въпрос за публични личности като Пеевски? Призоваваме главния прокурор за конкретни действия", настоя депутатът Тимур Халилов.

След днешното си заседание депутатите излизат в отпуск, който ще прекъснат единствено, за да гласуват новия служебен кабинет следващата седмица.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback