Божидар Божанов: Калин Стоянов се държи непочтено и се опитва да остане на поста си

"Сатиричен сайт всеки има право да прави", каза народният представител от ПП-ДБ

16.08.2024 | 12:35 Редактор: Искра Ангелова
Божидар Божанов сипе обвинения по Калин Стоянов.
Божидар Божанов сипе обвинения по Калин Стоянов.

Знаете, че се появи сатиричният сайт "Ново начало", който беше създаден от активисти, младежи на "Да, България". След като той беше свален, ние от хостинг компанията научихме, че това е по искане на ГДБОП, но от хостинга отказаха да ни предоставят информация. Поради това се обадих на шефа на "Киберпрестъпност", с когото сме в работна комуникация от години, за да го питам дали младежите са извършили някакво законово нарушение. Не получих такава информация, благодарих му и затворих. Това заяви народният представител от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Депутатът добави, че Калин Стоянов се държи непочтено и използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги: "Той се опитва да остане на поста си".

Народният представител съобщи, че е поканил в кабинета си вътрешния министър, за да му сподели данните за купуването на гласове, но по думите му, Калин Стоянов "все още не се е поинтересувал".

"Народните представители сме в работна комуникация с администрацията постоянно. Например, със същата дирекция имахме работна среща по един законопроект миналата седмица. Имало е незаконосъобразно действие от страна на МВР да свалят един сайт. Аз съм попитал дали ние не сме объркали нещо", подчерта Божанов, според когото питането му е било на чисто експертно ниво. Той е категоричен, че е абсолютно недопустимо вътрешният министър Калин Стоянов да използва работни контакти, за да ги превърне в политическа интрига.

"Сатиричен сайт всеки има право да прави. Това е гарантирано по Конституция. Младежите са споделили някакво съдържание, което са сметнали за забавно", добави бившият министър на електронното управление, цитиран от БГНЕС.

Попитан има ли задължение шефът на ГДБОП да съобщава на министъра на вътрешните работи, че народен представител е поискал информация, Божанов отговори, че не знае и няма намерение да влиза във вътрешните процедури на МВР.

"Това е била негова преценка, но изнесеното от Калин Стоянов, че съм искал информация, че съм търсил сметка, че съм казвал какво да се прави са абсолютно неверни, това са негови спекулации отново, за да опита да остане на поста си", заключи той и призова да не се спекулира с емоциите на хората.

Снимка: БГНЕС