Ранени хора при 3 катастрофи за 3 часа в Търновско

Ударени са пешеходци на тротоар

16.08.2024 | 10:08 Редактор: Тодор Петров
Лудост по пътищата ни.
Лудост по пътищата ни.

Три катастрофи са станали в рамките на близо три часа във Великотърновско, съобщават от Областна дирекция на МВР - Велико Търново.

Малко преди 14:00 часа вчера на бул. “България" в старата столица 55-годише шофьор с “Пежо 206" преминал на червен светофар и се блъснал в товарен автомобил “Шкода", след което ударил челно и друга кола - “Мерцедес". 

Виновникът за катастрофата е прегледан в Спешна помощ и е освободен за домашно лечение с контузия на главата. Други пострадали няма. Произшествието е обработено по административен ред от служители на сектор “Пътна полиция".

При друга катастрофа, регистрирана около 17:30 часа отново в старопрестолния град, 34-годишна жена с лека кола е загубила контрол при маневра завиване на ляво към задблоково пространство. Автомобилът излиза от пътното платно и блъска двама пешеходци, които са били на тротоара. 

Единият пострадал е 52-годишен мъж, който е с диагноза комбинирана травма на ляво бедро. Вторият - отново мъж на 28 години  с диагноза комбинирана травма на гръден кош. И двамата са освободени за домашно лечение. Произшествието е обработено по административен ред.

Третата катастрофа е регистрирана около 17:20 часа на общинския път към село Беляковец. При нея 57-годишна жена излиза от пътното платно с колата си и се блъска в крайпътни дървета. Пострадала е 73-годишна жена, возила се в автомобила. Тя е освободена за лечение с повърхностни травми на гръдния кош и рана на носа.


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR