Живакът отново минава 40 градуса, събота и неделя - гръмотевични бури на места

От понеделник ще се понижат температурите

16.08.2024 | 06:00 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има купести облаци над Западна България. Вятърът ще бъде слаб със скорост да 20 км/ч от югоизток.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 37 до 41 градуса. По Черноморието - до 32 градуса. Времето над морето ще бъде слънчево. Морската вода е с температура от 27 градуса по северното крайбрежие до около 28 градуса по южното, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова

Над планините преди обед ще бъде слънчево, следобед ще има облаци с валежи - повече над Западна Стара планина, Витоша и Пирин. Вятърът по високите части ще бъде слаб до умерен със скорост до 25 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 м височина ще бъдат около 16-18 градуса, а на 1500 м - около 23-24 градуса.

В събота и неделя в Западна България се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, по-силни в северозападните части на страната, където се очакват и градушки. От понеделник ще се понижат температурите, но ще остане горещо.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels