fallback

"Възраждане": Смазахме джендър идеологията в България - голяма победа

"Американското посолство финансира хомосексуална пропаганда на децата ни в училищата", заяви Костадин Костадинов

15.08.2024 | 20:36 Автор: Искра Ангелова

Законът на "Възраждане" за забрана на ЛГБТ пропагандата беше окончателно приет. В негова защита застанаха Българската православна църква, както и десетки граждански организации, които вчера присъстваха на изслушването на смесеното заседание на Комисиите по въпросите за младежта и спорта и Комисия по демографската политика, децата и семейството.

"Смазахме джендър идеологията в България, това е голяма победа на "Възраждане". В интерес на истината бях подценил тази зараза. Американското посолство финансира хомосексуална пропаганда на децата ни в училищата. Обучавали са лекари и учители как да работят с ЛГБТ хора и с детската ЛГБТ общност. Искам да попитам - къде в закона е регламентирано наименование детска ЛГБТ общност? Те вече говорят за гей деца… Няма никаква общност, извън семейната и само техните родители  до 18 годишна възраст на децата могат да решават", каза Костадин Костадинов във видеообръщение в социалните мрежи.

"Радвам се, че на всички НПО-та, финансирани от Америка за България, им отнехме работната среда. Те в момента се опитват да го изкарат, че е закон на омразата и забрана на ЛГБТ хората - никой нищо не ви забранява, освен че не искаме с нечистите си ръце да сеете гнусната си пропаганда върху децата ни, които посещават училища и детски градини. Припомняме, че на вчерашното изслушване в Комисията той сподели за откровена заплаха, записана от една от организациите - Български фонд за жените. От НПО-то са заявили, че заради този закон ще има санкции, които България ще плаща. "Кой реши, че ще има санкции? Но очевидно е, че тук вече влизаме в режим на санкции. Ето в този случай ние виждаме, че става въпрос за вече започнала фаза на не скрит натиск", допълни Костадинов.

Той е на мнение, че американското посолство няма да спре с джендър пропагандата: "Ще ги смачкаме, защото децата трябва да растат като деца, под опеката единствено на своите родители. Това е естествения ход на човешката история".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback