"Искаме семейства от мъж и жена": Контрапротест на протеста заради ЛГБТИ закона

Румен Радев подписа указ за обнародване на промените

15.08.2024 | 19:17 Редактор: Толя Стоянова

Президентът Румен Радев подписа указ за обнародване на промените, станали известни като Закона ЛГБТИ. Това информираха от пресслужбата на държавния глава.

Решението на президента идва на фона на протест срещу промените, с които се забранява пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения. А само на метри от него представители на партия "Възраждане" излязоха на контрапротест в защита на закона.

Миналата седмица депутатите забраниха в училищата да се популяризира нетрадиционната сексуална ориентация, хиляди неправителствени организации и протестиращи от ЛГБТИ общността заявиха и поискаха от президента да наложи вето върху закона. 

"България има проблем със сексуалното образование, защото то липсва - както за хетеросексуални, така и за хомосексуални ученици. Това е нещо, което води до нежелани бременности, сексуално предавани инфекции и куп проблеми, които всеки си ги носи след това, защото не е информиран", каза един от протестиращите.

"Всеки човек иска да бъде чут и разбран. Ние сме тук в защита на основните си човешки права - правото на информация. Всеки здравомислещ човек би застанал на наша страна", добави друг.

От "Възраждане" излязоха на контрапротест по същото време. Пред сградата на Народното събрание тече демонстрация и в подкрепа на ЛГБТИ закона. По думите на хората те са дошли, за да защитят българските деца и традиционното семейство.

"Законът, който беше внесен от "Възраждане", предвижда забрана на всякаква пропаганда", заяви Петър Петров от "Възраждане".

"Ние не искаме децата ни да бъдат пипани, искаме да имаме български семейства, които са изградени от мъж и жена", подчерта Виолина Динева.


1
1 rate up comment rate down comment 1
едни фондации
преди 5 часа
До кога шепа платени пропагандатори ще ни заливат с ЛГБТ пропаганда по всички медии? Защо медиите им дават пълна гласност? Всички знаят КОЙ стои зад тези "загрижени" за правата на децата ни продажници! Сигнализирай за неуместен коментар