Сигнал от Helpbook: Камбаните са занемарени, мръсни, кошчетата преливат

Получихме молба в платформата за възстановяването им

15.08.2024 | 20:48 Редактор: Анисия Иванова
''Камбаните'' тънат в боклуци
''Камбаните'' тънат в боклуци

В подножието на планина Витоша от 1979 г. се намира Международният парк на децата от света, по-известен като "Камбаните“. Оттогава през 3 години се провеждат асамблеи, в които участват деца от цял свят под егидата на ЮНЕСКО.

Това събитие се провежда едва 4 пъти, като последният път е през 1989 г. като постига рекорд, събирайки участници от 135 държави. За съжаление след това се прекъсва подкрепата от държавата и паркът е занемарен. Десет години по-късно той е възобновен, но към днешна дата нещата не седят точно така.

В платформата на Helpbook.info неведнъж постъпват сигнали с молба от граждани за реновиране на съоръженията, нужда от регулярно почистване на терена и поддръжка на местата за отдих.

Наш потребител алармира Столичната община с молба за подмяна на масите и пейките, които са изпочупени. Обособена е зона от посетителите, която се използва за барбекю, но огнищата са импровизирани и има реална опасност от пожари. Липсва чешма с течаща вода, а кошчетата за боклук преливат, пише в сигнала.

В друг сигнал отново по повод "Камбаните“ наш потребител твърди, че е належащо поставянето на видеонаблюдение, тъй като са се случвали кражби. Обществената тоалетна е в окаяно състояние, а пречупени и паднали дървета отделно допълват нерадостния пейзаж. 

Надяваме се общината да отдели необходимите средства и ресурси за облагородяване и възстановяване на иначе така приятното място за отдих.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: Helpbook