fallback

С часове се чака на "Дунав мост" заради натоварения трафик от туристи

Причината са четирите почивни дни в Румъния

15.08.2024 | 14:28 Автор: Беатрис Младжова

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили в района на ГКПП "Дунав мост". Времето за изчакване е близо два часа от румънска страна. Причината е в увеличения туристически поток заради четирите почивни дни в северната ни съседка.

Въпреки че е въведен облекчен режим на преминаване на границата, опашката от изчакващи да влязат в България леки и товарни автомобили е повече от 3 километра. В Румъния дните около Успение Богородично са почивни и това е причината за натрупването на туристи.

От българска страна също е натоварено движението и камионите изчакват да преминат границата средно около 5 часа, предаде БНР.

Според граничните власти натоварването ще се увеличи до вечерните часове на днешния ден и предупреждават, че се очаква още по-силно натоварване в неделя, когато ще приключи ваканцията на румънските граждани.

Ремонтните дейности по мостовото съоръжение, които започнаха в началото на юли, не усложняват обстановката, но от "Гранична полиция" призовават шофьорите да не предприемат изпреварване и така да създават тапи в лентата за движение.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback