Бойко Борисов заговори за осми избори след октомврийските, докато Пеевски пак "захапа" Радев

Кирил Петков поиска оставката на Антикорупционната комисия

15.08.2024 | 13:38 Редактор: Тодор Петров

Нови остри реакции в Народното събрание след вчерашната акция срещу Румен Гайтански - Вълка. Председателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков поиска оставката на Антикорупционната комисия, а за първи път темата коментира и Делян Пеевски, обвинен от други партии, че има общо с акцията срещу Вълка. Петков очаква акция и срещу "Булгартабак" заради необезпечен кредит.

Пеевски отново хвърли ръкавицата към президента Румен Радев, като намекна за влияние над бъдещия служебен кабинет, въпреки променената Конституция. 

"Защо се бави толкова процедурата за служебния кабинет? Защото президентът трябва да се пече на морето в чужбина. Това е проблемът. Мистър Кеш в чужбина с антуража си от касиери, от Николай Копринков харчи откраднатия кеш", заяви председателят на ПГ на ДПС.

Въпреки че служебният кабинет още не е нареден, от ГЕРБ гледат към седмите предсрочни избори и към хоризонта след тях.

"По начина, по който се държат в момента всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори. Седем пъти правим едно и също нещо. Има една поговорка: Като се спънеш веднъж, не си видял камъка, като стане отново, значи си глупав. Коалиция трудно можем да направим, но нещо, което да дадем на изборите, шанс на избирателите да гласуват, за да направим нещо стабилно след това за 4 години", посочи Бойко Борисов.

Според БСП не бива да се подценява ролята на служебната власт. Срокът, поставен от президента Румен Радев, за съставяне на служебен кабинет, е 19 август. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR