"Пътна полиция" се сдоби с 90 нови автомобила с висока проходимост (+СНИМКИ)

Цената на поръчката 15 886 845 лв. без ДДС

15.08.2024 | 13:06 Редактор: Тодор Петров
МВР се сдоби с нови коли.
МВР се сдоби с нови коли.

Вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на още 90 автомобила с висока проходимост, предназначени за "Пътна полиция". 

Шефът на МВР подчерта, че независимо от множеството критици на министерството, ръководството на ведомството продължава да следва заложените си приоритети, един от които е да осигури на служителите си техническите средства за изпълнение на техните преки задължения. 

"Това е още една малка крачка в битката, която водим с пътния травматизъм. Убеден съм, че с подобни малки, но сигурни крачки, ние ще излезем победителите в тази битка", заяви Стоянов. 

Той припомни, че става въпрос за обществена поръчка, по която следва да се доставят общо 467 автомобила

Калин Стоянов за новите автомобили в МВР

"Тя е обособена в три позиции - 35 високоскоростни, които колегите от "Пътна полиция" получиха, втората – 200 леки, част от които са вече доставени, и трета – тази от 227 автомобила, първите от които днес вече са факт", разясни Стоянов. 

Вътрешният министър подчерта, че това се случва независимо от тежките процедури и продължителния период от стартирането на поръчките до тяхната реализация. Той заяви категорично, че няма да допусне прокрадването на недоброжелателно противопоставяне, защото усилията са насочени към обезпечаване с техника на всички колеги от структурите на ведомството. 

През следващите месеци ще бъдат получени и следващите подобни автомобили и те ще попълнят  автопарка и на други звена в МВР. Поздравявайки ги с днешния светъл християнски празник – Голяма Богородица, министър Стоянов се обърна към колегите си с пожелания да шофират безаварийно и отговорно, съобщиха от МВР.  

Високопроходимите автомобили са марка "Шкода Кодиак", закупени са със средства от Фонд "Безопасност на движението". Цената на поръчката 15 886 845 лв. без ДДС. В нея е заложена и 5-годишна пълна гаранция.


1
1 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 1 час
Диваци!!!! ... "пътен травматизъм" .... И какво ще борят .... ще се борят срещу народа, точно както го прави мутрата вече 23 години ... Да премахнат ранното им пенсиониране и заплатите, които получават при него - нали сега ще седят на луксозно .... Сигнализирай за неуместен коментар