Дете с електрическа тротинетка блъсна друго в Ямбол (ВИДЕО)

Въведени са забрани в града

14.08.2024 | 20:29 Редактор: Беатрис Младжова

След инцидент с електрическа тротинетка община Ямбол засили мерките за безопасното им използване. Забрана се въвежда за електрически тротинетки и велосипеди по пешеходната улица "Г.С. Раковски". Забраната не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Ето и мотивите на общината, публикувани във Facebook:

С нарастващата популярност на тези превозни средства, от страна на държавата, все още липсват ясни правила и регулации, които да осигуряват безопасността на всички участници в движението, особено на пешеходците.

Честите инциденти, включително този, който се вижда във видеото, подчертават необходимостта от по-строги мерки. В него ясно се вижда как деца с електрически тротинетки удрят малко момиче, което показва колко спешно трябва да се предприемат действия. Нарушителите ще подлежат на санкции, като разчитаме на подкрепата на органите на МВР за тяхното прилагане. При този инцидент са наложени съответните санкции.

Здравето и безопасността са изключително важни. Всички, които използват велосипеди или тротинетки, могат да се възползват от велоалеята на улица "Търговска", като се движат с безопасна скорост и не напускат определеното за тях платно.

Снимка: Facebook


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 47 минути
Аз като гледам , момиченцето само бяга към тротинетката и се блъска в нея. Голям мерак да изкарате тротинетките най голямото зло Сигнализирай за неуместен коментар