fallback

Опасно горещо! Посрещаме слънчев четвъртък с температури над 40 градуса

В събота и неделя в Западна България се очакват краткотрайни валежи

15.08.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

Минималните температури в четвъртък ще бъдат от 19 до 24 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има купести облаци над Западна България. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от североизток, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

Максимални температури в населените места ще бъдат от 37 до 41 градуса, по Черноморието от 29 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 27 градуса по северното крайбрежие, до 28 градуса по южното. Вълнение по северното крайбрежие ще бъде слабо, височината на вълните ще достига 1,5 м, а по Южното Черноморие ще бъде умерено с височина на вълните до 2,5 м.

Над планините преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще бъде облачно с валежи повече над Западна Стара планина, Витоша и Пирин. Вятърът по високите части ще бъде слаб до умерен от север със скорост до 25 км/ч. Максималните температури за деня, над 2500 м височина, ще са около 16-18 градуса, а на 1500 м - около 23-24 градуса.

В петък ще бъде слънчево с нова гореща вълна над страната. В събота и неделя в Западна България се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, по-силни в северозападните части от страната, където се очакват и градушки. От понеделник с очакваните валежи от запад ще се понижат и температурите.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels

fallback
Още от България
fallback