Кой е Румен Гайтански: Сметопочистване, бивш сътрудник на Ахмед Доган...

Бойко Борисов стана кмет на София, когато Вълка беше изхвърлен от бизнеса с боклука на столицата

14.08.2024 | 14:16 Редактор: Елеонора Танева

Румен Гайтански, известeн с прякора Вълка, повече от 30 г. върти бизнес, основно свързан със сметопочистването. Прякорът му идва именно от фирмата, която основава през 90-те години - "Волф 96".

След дълги години монопол дружеството губи концесията за сметопочистване след кризата с боклука в София през 2006 г., когато столицата месеци наред тънеше в боклуци. 

През същата тази година Бойко Борисов стана кмет на столицата, както днес той самият подчерта: "след като се опълчи" на Вълка. В бизнеса в столицата се връща 2018-2019 г. чрез дружеството "Грийн партнърс". 

Румен Гайтански стои далеч от медийния шум и не дава интервюта. 

В годините името му беше замесено в скандала с отпусканите прекомерни кредити от Българската банка за възстановяване и развитие, а Вълка беше посочен като човека, на когото са отпускани най-големите кредити в държавата. Румен Гайтански е и бивш сътрудник на Ахмед Доган.

Бизнесменът е мажоритарен собственик на къпалнята "Мария Луиза", която повече от 20 г. пустее в Борисовата градина.

Гайтански има дъщеря от модела Ивайла Бакалова. Наскоро Рая отпразнува своя 21-ви рожден ден.


1
2 rate up comment rate down comment 0
100 години демокация
преди 2 часа
Поредният герой на Прехода! За някои ( 6.5 милиона души) държавата е зла мащеха, за други - грижовна майка......Дивият капитализъм не е свършил! Нови вълчета напират да захапят държавния кокал... Сигнализирай за неуместен коментар