Партийни лидери: Делян Пеевски използва прокуратурата като бухалка срещу Доган

В навечерието на избори всеки може да бъде обвинен в политическа поръчка, заяви Бойко Борисов

14.08.2024 | 13:40 Редактор: Елеонора Танева

Новината за акциите на прокуратурата, МВР и КПКОНПИ намери отзвук и в кулоарите на парламента. 

Политическа употреба на прокуратурата за разчистване на сметки в ДПС, това видяха от "Възраждане" в обиските на адресите на Румен Гайтански - Вълка. Според "Възраждане" обиските на адресите на Гайтански идват в продължение на конфликта между Ахмед Доган и Делян Пеевски.

"Идват избори - това е единственото обяснение и очевидно в периода преди изборите прокуратурата се опитва да чисти имидж. Странно защо прокуратурата се задейства за лице, което според медиите е свързано с Доган. Т.е. прокуратурата удря Доган, което означава, че Пеевски, който е собственик на прокуратурата, удря прекия си съперник. Което означава, че в момента прокуратурата се използва като бухалка в ръцете на Пеевски", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

От "Продължаваме промяната" също атакуваха прокуратурата. Кирил Петков смята, че до скоро над Гайтански имало чадър.

"Какво прави г-н Славчев на КПКОНПИ всички тези години? Последните 3 години се говори, дадохме данни за откраднат 1 млрд. Изведнъж чадърът се вдигна и реши да стане бухалка на Пеевски и те изчезнаха. Поредните престъпници, които изчезнаха", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Според ГЕРБ прокуратурата е изпаднала в ситуация, при която каквито и действия да предприеме може да се окаже обвинена в изпълнение на поръчки.

"Кой каквото и да направи в тези служби - МВР, прокуратура и следствие може да бъде обвинен в политическа поръчка. Отново сме в избори. Когато излизаме ваканция или предизборна кампания, вече може би в България трябва да излизат всички във ваканция и прокурори, съдии, за да чакат и да видят какво ще стане, за да не ги обвинят в политическа поръчка", предложи Борисов.

А от БСП заявиха, че не знаят нищо за акциите в София и Кърджали.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
и с бухалка не става
преди 9 часа
Любопитно ми е, как Делянчо ще убеди бай Хасан и другите традиционни гласоподаватели на ДПС, да гласуват за НЕГО? Сигнализирай за неуместен коментар