fallback

БСП: Румен Радев да не се поддава на натиска и да подпише забраната на джендър пропагандата

Законът е приет с почти конституционно мнозинство, каза Иван Петков

14.08.2024 | 12:32 Автор: Вяра Димова

БСП е обезпокоена от натиска на неправителствени организации, които в последните дни се опитват да окажат такъв върху президента Румен Радев да наложи вето върху промените в закона за предучилищното и училищно образование, относно забраната за пропаганда и популяризиране на нетрадиционната сексуална ориентация и определяне на полова идентичност различна от биологичната. Тази позиция съобщи народният представител от "БСП за България" Иван Петков в кулоарите на парламента.

Социалистите настояват и призоват държавния глава да не се поддава на този натиск, тъй като този закон е приет със 154 гласа "за", което е почти конституционно мнозинство.

Петков напомни, че БСП преди време направи подписка, която беше подкрепена от над 200 000 български граждани, за референдум срещу джендър идеологията. Той посочи като аргумент и позицията на Българската православна църква.

"След приемането на този закон БПЦ също подкрепи решението на народните представители с декларация, с която защити нашето решение, защото това според тях това е общозначима ценност на българското общество и най-вече по този начин те защитават децата на България. Именно с възпитание, образование и закрила. Преди години не знаехме какво се нарича гей парад, а в момента това е летен празник в нашата столица", каза още Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback