Димитър Главчев на последното заседание на МС: Четири месеца гасяхме всякакви пожари

Правителството е внесло над 20 законопроекта

14.08.2024 | 12:10 Редактор: Тодор Петров

"Правителството работи четири месеца на доста високи обороти. Постигнахме основните си задачи - организирахме честни и свободни прозрачни избори, гасяхме всякакви пожари и в пряк, и в преносен смисъл, запазихме хладнокръвие въпреки политическите провокации и спекулации. Смятам, че запазихме и основните приоритети, които трябва да бъдат пред България", заяви премиерът Димитър Главчев преди днешното правителствено заседание, което се очертава да бъде последно за този кабинет. 

Министър-председателят припомни, че правителството е внесло над 20 законопроекта, като открои Закона за въвеждане на еврото в Република България, както и Закона за движение по пътищата. Главчев припомни, че екипът му ефективно е работил и за изграждането на Националната детска болница. 

"Първият етап, който е разчистване на терена, вече е приключил и то месеци преди първоначалните разчети, които с години не бяха изпълнявани", акцентира Главчев.

Главчев поздрави българските олимпийци

Министър-председателят поздрави българските олимпийци, техните треньори и ръководители на федерации за успехите им по време на Олимпиадата в Париж. 

"Тези, които се състезаваха от името на България, успяха да направят най-успешната Олимпиада от 20 години насам. Не си приписваме някакви успехи и няма как да си ги препишем, защото държавата като цяло е длъжник на спорта", каза премиерът.  

Той припомни, че участието на българските щангисти в Париж до последно е било под сериозна въпросителна, но благодарение на Министерството на младежта и спорта и спонсори необходимата такса за участие е била платена. Димитър Главчев съобщи, че българските олимпийци, класирали се до 8-о място и техните щабове, ще получат финансови премии. 

"Според Наредбата за критериите, условията и реда за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица шампионите ще бъдат премирани с по 250 000 лв., сребърният медал се награждава с 200 000 лв., а бронзът - със 150 000 лв.", допълни Главчев.

Премиерът пожела успех и на нашите спортисти, които ще участват и на параолимпийските игри в Париж, които започват на 28 септември. 

Главчев изрази надежда министрите да продължат да работят и в следващото правителство. 

"Пожелавам успех на всички Вас, независимо в каквото и качество да сте. Надявам се да останете, за да може и хората да оценят какво сме свършили. Който и да остане, съм сигурен, че ще продължи да си върши съвестно своята работата", завърши министър-председателят.

В началото на днешното заседание министрите от кабинета получиха от премиера отпечатан текста на песента на група "Щурците" - "Хамлет", съобщиха от МС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Глава
преди 1 час
Шамандура! Мозък ***. Репутация 0. Оценка 2 Сигнализирай за неуместен коментар