От Helpbook: Продават негодни и мухлясали за консумация сирена

Моля за проверка по случая, настоява наш читател

13.08.2024 | 22:00 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Продават негодни и мухлясали за консумация сирена

Изключително важен е факторът срок на годност при храните, така че да се консумират в най-доброто си качество, вкус и свежест. Никак не е безопасно използването на продукти след срока им на годност, защото могат да съдържат вредни бактерии, които да предизвикат от леки неразположения, до нужда от спешни интервенции в болничните заведения.

Наш потребител, пазарувал в голяма търговска верига, но бил крайно разочарован от видяното. Ето какво разказва той в платформата на Helpbook.info:

"Опитах се да избера няколко вида от сирената от тяхната витрина с малки разфасовки. След като дълго време преглеждах парчетата, установих, че нито едно сирене, от нито един вид, не изглеждаше да е добро за консумация. Съмнявам се, че се касае за препакетиране и преетикетиране на непродадена стока, тъй като няма как продукт, който уж е в срок на годност до 11.08.2024 г., да е с плътна плесен още на 06.08.2024 г. И тук не говорим за повредена опаковка, което понякога става причина продуктът да е негоден за консумация далеч преди крайната дата. Моля за проверка по случая и благодаря предварително!“.

В платформата на Helpbook.info можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: БГНЕС