fallback

Горещините продължават и във вторник, очакват се температури до 42 градуса

Слънчево ще бъде и над Черноморието

13.08.2024 | 06:00 Автор: Вяра Димова

За вторник е обявен оранжев код за опасно горещо време за 18 области в страната. Минималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса, по Черноморието - от 21 до 24 градуса. През целият ден ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. Промяна в посоката на вятъра ще доведе до чувствително допълнително повишаване на температурите в населените места, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Максималните температури в страната ще бъдат от 35 до 42 градуса, а по Черноморието - до 30-33 градуса.

Над Черноморието ще има слънце. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 30 до 33 градуса. Морската вода ще бъде с температура от 27-28 градуса по северното крайбрежие и до 28-29 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо.

Преди обед над планините ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани облаци, повече над Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде до умерен.

В сряда и четвъртък в Югозападна България ще превали и прегърми, слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо. В петък ще бъде слънчево с нова гореща вълна над страната. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback