fallback

Протестиращ полицай: Калин Стоянов е направил неща, които 20 г. назад не са правени

Вътрешният министър също присъства на демонстрацията

12.08.2024 | 14:07 Автор: Беатрис Младжова

На служебния паркинг на Народното събрание се проведе протест, на който се събраха няколкостотин служители на полицията. Те заявиха, че протестират срещу опита за натиск срещу МВР и подчертаха, че това не е протест в защита на Калин Стоянов. 

Но организаторът на демонстрацията похвали работата на министъра през последните месеци. Стоянов също пристигна на протеста, като бе посрещнат от строени редици униформени и цивилни полицаи и полицейски сирени.

"Министърът на вътрешните работи господин Стоянов постоянно се говори за неговото име. Това е човекът, който е направил неща, които 20 години назад не са направени. В случая заставаме като цяло зад институцията. Колегите, при една такава смяна, независимо кой е министър, почват преназначавания и става страшно", коментира служителят на СДВР Лъчезар Колев.

"Посочването на конкретни имена кой не може не е ли намеса? Бъдещият служебен премиер да си вземе самостоятелно решение кой ще бъде екипът от хора, с който тя ще говори. Такова е усещането ми, че ще има и други хора, които ще бъдат поканени. В събота бях при г-жа Кожарева. Там проведохме професионален разговор", заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback