fallback

БСП обединява поне 15 партии за изборите, мястото на Нинова не е ясно

"Държим това да са реални политически субекти с доказана тежест в българската политика", заяви Атанас Зафиров

10.08.2024 | 18:33 Автор: Елеонора Танева

Ключов ден за БСП. Националният съвет на левицата реши - ще се явят на изборите през октомври в коалиция, заедно с още поне 15 партии. Пленумът на "Позитано" 20 даде мандат на изпълняващия длъжността председател Атанас Зафиров, за да подпише бъдещото коалиционното споразумение. Според ръководството на социалистите целта на обединението вляво е да има алтернатива на досегашното управление. 

"Няма нищо по-важно от това всички леви хора да бъдем заедно. Радвам се, че новото ръководство успя да събере под някаква форма всички обидени през годините", коментира Кирил Добрев.

"Засега имаме 15 политически субекта, които са потвърдили участие. В динамичен режим на разговори сме с още няколко. За мен оптимистичната бройка е 20, държим това да са реални политически субекти с доказана тежест в българската политика", подчерта и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. 

Той заяви още, че няма информация дали Корнелия Нинова ще остане в редиците на партията. 

Националният съвет на БСП на днешното си заседание отмени наказанието на изключените по-рано 15 души от партията и те се връщат в редиците на столетницата.

Те бяха изключени преди 18 месеца.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback